Verschillende LPG installaties voor Amerikaanse pickup

Verschillende LPG installaties voor een Amerikaanse pickup

Welke verschillen zijn er nou tussen de LPG installaties? En waar moet je op letten als je een LPG installatie wilt inbouwen in een Amerikaanse pickup?

Ten eerste zit het verschil vooral in het merk van de installatie en de LPG tank. Ieder merk heeft zo zijn eigen techniek. Zo heb je Prins, Vialle, Vogels, Eurogas en BRC. Slechte installaties zijn er tegenwoordig niet meer. Maar alles staat of valt met de manier waarop de installatie is ingebouwd. Daarnaast heeft ook wel iedere installatie zijn zwakke punt. Wij als LPG specialist weten waar we op moeten letten en hebben een eventuele storing door deze zwakke punten dan ook snel gevonden. Daarnaast beschikken we over de apparatuur om dit vakkundig te herstellen en nieuwe componenten af te stellen op de auto.

Ten tweede is het belangrijk om te letten op de LPG tanks. De grote verschillen zijn een onderbouw tank onder de auto of een inbouwtank in de bak van de pickup. Een inbouwtank is lekker groot tot wel 200L maar dan lever je wel wat laadruimte in. Een onderbouwtank is vaak 96L of 120L maar dan kun je geen reservewiel meer meenemen. Deze kun je in de laadruimte van de auto leggen maar dan lever je weer laadruimte in. Of je gokt het erop en neemt geen reservewiel meer mee. Gebruik niet het noodtankje wat bij veel moderne auto’s word bijgeleverd (voor nieuwe auto’s scheelt dit gewicht) want dat tast het rubber aan en na gebruik moet je de band vervangen. Dat is een duur grapje dus. Lees ook onze tips over rijden op LPG en onderhoud.

Om het helemaal naar wens te maken kunnen we het ook nog combineren. Een inbouwtank en een onderbouw tank. Dit komt samen neer op een 320L bruto tankinhoud (voor de 80% vulling regeling). Let wel op dat dit goed word ingebouwd anders kan je er tegenaan lopen dat je niet de maximale vulcapaciteit kan benutten.

Een laatste optie is voor mensen die veel onderweg zijn en altijd met een kar rijden. Je wil een reserve wiel bijhebben omdat je ver van huis bent maar niet te vaak moeten stoppen. Voor deze mensen kunnen we ook twee grote inbouwtanks achter elkaar monteren. Met deze optie kom je op een bruto tankinhoud van 380L. Ideaal voor mensen die veel onderweg zijn of vaak in het buitenland komen waar je goedkoop kan tanken, zoals in België.

Wil jij ook een LPG installatie laten inbouwen in jouw Amerikaanse pickup, maak een afspraak in onze werkplaats.

Wil jij ook een LPG installatie?

Neem contact op
Maak een afspraak