Dodge RAM 8 Traps Automaat Spoelen

Overweegt u om uw Dodge RAM 8 Traps Automaat te spoelen?

Dodge Ram 8 traps automaat

Op deze pagina vindt u alle informatie over uw Dodge Ram automaat uitgerust met de 8 versnellingen tellende 8HP automaat, ontwikkeld door het Duitse ZF Friedrichshafen AG

Door de veelzijdigheid van de 8HP transmissie zijn deze automaten in van alles te vinden, van een Toyota Supra tot de Rolls Royce Phantom, en van de BMW 1 serie tot de Dodge Ram.

De 8HP70 is sinds 2013 in Dodge Ram’s te vinden met zowel de 3.0 V6, de 3.6 V6 als met de 5.7 Hemi V8. Vanaf 2019 wordt een geüpdatete versie gebruikt, de 8HP75. Vanaf dit zelfde jaar ligt deze versie ook in de Ram 2500 en 3500 met 6.4 Hemi V8.

De 8HP automaat herkent u aan de ronde versnellingsknop hieronder afgebeeld.

Hoewel er standaard al een synthetische olie gebruikt wordt door Ram is dit zeker geen longlife olie. Bij longlife olie denken mensen vaak dat deze olie nooit vervangen hoeft te worden, dat klopt niet! De olie veroudert en vervuild waardoor de automaat sneller slijt en hierdoor klachten ontstaan. ZF zelf schrijft voor om de olie te vervangen tussen de 80.000 en 120.000 kilometer. Oliefabrikanten daarentegen schrijven een maximale interval voor van 90.000 kilometer.

Om problemen te voorkomen adviseren wij iedere 80.000km de automaat te spoelen. Gebruikt u uw Dodge Ram om regelmatig zware trailers te trekken dan adviseren wij u niet over de 80.000 kilometer heen te gaan, het liefst zelfs eerder.

Het spoelen van een Dodge Ram met 8HP transmissie kost bij ons inclusief 13 liter olie, origineel filter en arbeid  €645.- inclusief BTW.

Als Dodge Ram specialist kunnen wij veel klachten van uw automaat herkennen tijdens een vrijblijvende testrit.

Heeft u klachten over het slecht schakelen van de automaat in uw pickup wacht dan niet tot het te laat is. In 90% van de gevallen is slechte, vervuilde olie de oorzaak. Dit komt onder andere door een toename van vocht, het veranderen van de viscositeit en het verbranden van olie door hoge temperaturen. ZF bouwt zeer sterke automaten, goed voor kilometerstanden van 300 of 400.000 kilometer, soms nog meer. Laat vervuilde olie en de daarbij komende extra slijtage niet vroegtijdig voor problemen zorgen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden omtrent automaat spoelen?

Neem contact op
Maak een afspraak

Wil je meer weten over de mogelijkheden omtrent automaat spoelen?

Neem contact op
Maak een afspraak