Motorstoringen LPG met een Dodge

Motorstoringen LPG met een Dodge

Rijden met een Dodge is voor velen een droom. Het is een prachtige Amerikaanse pickup! Maar net als bij andere auto’s, kunnen er motorstoringen optreden. En vaak heb je geen idee wat er aan de hand is. Problemen die vaak voorkomen zijn bijvoorbeeld dat tijdens het rijden lijkt of er even geen brandstof wordt toegevoerd of niet wordt verbrand. Het zogenaamde stotteren. De Dodge trekt niet meer maar het toerental blijft stabiel. Bij een auto met LPG kun je zelf al testen in welke hoek het probleem zich kan bevinden. Rijd je op LPG en stottert de auto? Schakel deze dan over op benzine. Kijk het 10 minuten aan. Gaat het probleem niet weg? Dan zit het niet in het LPG of benzine-systeem maar in de rest van het motorsysteem. Dit kan van alles zijn maar vooral de ontsteking zien we vaker. Schakel je over van LPG op benzine en het stotteren verdwijnt, dat duidt dit hoogstwaarschijnlijk op een probleem met het LPG-systeem.

Het rijden op LPG brengt onderhoud met zich mee. Periodiek filters vervangen is hier een belangrijk onderdeel van, de fabrikant van de LPG installatie schrijft hier een kilometerstand voor of een bepaald aantal uren dat de LPG installatie in gebruik is. Wij zien regelmatig, wanneer het onderhoud elders is uitgevoerd, dat vergeten is de onderhoudsinterval te resetten (of de mogelijkheid is er niet door het ontbreken van de juiste apparatuur). Hierdoor zal de auto stilvallen op LPG,  of storingen aan gaan geven.

Ondanks goed onderhoud kan het toch voorkomen dat er storing optreedt. Dankzij onze ruime ervaring en de juiste apparatuur kunnen wij bijna alle storingen snel en efficiënt verhelpen. Maak een afspraak in onze werkplaats.

Last van een motorstoring?

Neem contact op
Maak een afspraak