Ford Ranger Automaat Spoelen

Overweegt u om uw Ford Ranger Automaat te spoelen?

Vanaf 2011

Vanaf 2011 is de zesde generatie Ford Ranger op de markt, ook wel aangeduid als Ranger T6. Deze medium-sized pickup word wereldwijd geleverd in een aantal verschillende uitvoeringen met zowel twee als vierwielaandrijving. In Nederland rijden voornamelijk diesels waarvan de 2.2L 4 cilinder en de 3.2L 5 cilinder gekoppeld zitten aan een 6R80 automaat. Dit is in de basis een 6HP automaat van ZF die Ford bouwt onder licentie.

Het spoelen van een Ford Ranger met 6R80 transmissie kost bij ons inclusief 14 liter olie, filter en arbeid €555.- inclusief BTW.

Vanaf 2019

Sinds 2019 zijn de 2.0 Turbo en 2.0 Bi-Turbo dieselmotoren leverbaar in de Ford Ranger. Deze motoren zitten gekoppeld aan de 10R80 automaat met maar liefst tien versnellingen

Het spoelen van een Ford Ranger met 10R80 transmissie kost bij ons inclusief 16 liter olie, filter en arbeid €645.- inclusief BTW

Om problemen te voorkomen adviseren wij iedere 80.000km de automaat te spoelen. Gebruikt u uw pickup om regelmatig zware trailers te trekken dan adviseren wij u niet over de 80.000 kilometer heen te gaan, het liefst zelfs eerder.

Als pickup specialist kunnen wij veel klachten van uw automaat herkennen tijdens een vrijblijvende testrit.

Heeft u klachten over het slecht schakelen van de automaat in uw pickup wacht dan niet tot het te laat is. In 90% van de gevallen is slechte, vervuilde olie de oorzaak. Dit komt onder andere door een toename van vocht, het veranderen van de viscositeit en het verbranden van olie door hoge temperaturen. In de meeste gevallen kan een spoeling deze problemen verminderen of zelfs verhelpen en word verdere schade door een gebrek aan smering voorkomen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden omtrent automaat spoelen?

Neem contact op
Maak een afspraak

Wil je meer weten over de mogelijkheden omtrent automaat spoelen?

Neem contact op
Maak een afspraak