Onderhoud

Onderhoud

HVL USA houdt zich vooral bezig met het onderhoud van Amerikaanse pickups zoals een Dodge Ram, maar ook een Mustang of Ford is een veel geziene auto. In de loop van de jaren hebben we veel mooie projecten mogen doen en het komt nog weleens voor dat we dezelfde problemen tegenkomen bij Amerikaanse auto’s.

Zo is het onderhouden van een automatische versnellingsbak is een vak apart. Door onze ervaring met Amerikaanse pickup’s weten wij als geen ander wat de onderhoudsbehoefte van een automaat is. Een normale olieverversing zoals ze bij de dealers doen is niet genoeg. Op deze manier kun je vaak maar de helft van de olie vervangen, de rest van de oude, vervuilde olie blijft achter in de automaat. Dit gaat op den duur voor problemen zorgen, bij sommige automaten al bij 150.000 kilometer. Met het spoelen van automatische transmissies worden deze problemen voorkomen. Gebrekkig onderhoud aan een automaat kan uiteindelijk zorgen dat deze gerepareerd, gereviseerd of zelfs vervangen moet worden met een duizenden euro’s kostende reparatie als gevolg.

Ook het rijden op LPG brengt onderhoud met zich mee. Periodiek filters vervangen is hier een belangrijk onderdeel van, de fabrikant van de LPG installatie schrijft hier een kilometerstand voor of een bepaald aantal uren dat de LPG installatie in gebruik is. Wij zien regelmatig, wanneer het onderhoud elders is uitgevoerd, dat vergeten is de onderhoudsinterval te resetten (of de mogelijkheid is er niet door het ontbreken van de juiste apparatuur). Hierdoor zal de auto stilvallen op LPG,  of storingen aan gaan geven.

Wil jij ook een LPG installatie inbouwen in een Amerikaanse auto? Houdt er dan rekening mee dat een LPG installatie net zo goed is, als de manier waarop deze is ingebouwd. Dit houdt in: snel inbouwen met goedkope materialen en componenten kan op de lange termijn juist de dure optie zijn. Uit ervaring weten wij dat een goed ingebouwde LPG installatie veel bedrijfszekerder is en minder kans heeft op storingen. Maar een goedkope en slechte LPG installatie kan door inbouwfouten ervoor zorgen dat andere onderdelen vroegtijdig vervuilen of kapot gaan. Het kan zelfs zorgen voor motorschade!