Dodge RAM 4 Traps Automaat Spoelen

Overweegt u om uw Dodge RAM 4 Traps Automaat te spoelen?

De 45RFE is voor het eerst op de markt gebracht in de Jeep Grand Cherokee in 1999. Deze 4 traps automaat is anders dan de traditionele 4 traps automaten omdat deze is uitgerust met 3 planetaire tandwielsets in plaats van de gebruikelijke twee.

Alleen in 2002 ligt deze automaat in de Dodge Ram met de 3.7L Magnum V6 en 4.7L Magnum V8

Het spoelen van een Dodge Ram met 45RFE transmissie kost bij ons inclusief 20 liter olie, filter en arbeid  €695.- inclusief BTW

Deze transmissie word ook in andere modellen gebruikt, waaronder de Jeep Grand Cherokee, Jeep Liberty, Dodge Dakota en Dodge Durango.

De Dodge Rams met 5.2L V8 en 5.9L V8 zijn uitgerust met de 46RE/46RH. Dit is een automaat met 3 versnellingen en een overdrive als 4de versnelling.

De oudere modellen met een Cummins diesel (tot 2007) en de modellen met de 8.3L Viper V10 hebben een 48RE. Dit is een versterkte versie gebouwd om het extra koppel van de diesel en de V10 aan te kunnen (prijs op aanvraag).

Verschillende versies van de 46RH/46RE/47RH/47RE/48RE liggen in een heel scala aan voertuigen. Neem gerust contact met ons op over vragen over het onderhoud van uw automaat.

Om problemen te voorkomen adviseren wij iedere 80.000km de automaat te spoelen. Gebruikt u uw Dodge Ram om regelmatig zware trailers te trekken dan adviseren wij u niet over de 80.000 kilometer heen te gaan, het liefst zelfs eerder.

Als Dodge Ram specialist kunnen wij veel klachten van uw automaat herkennen tijdens een vrijblijvende testrit.

Heeft u klachten over het slecht schakelen van de automaat in uw pickup wacht dan niet tot het te laat is. In 90% van de gevallen is slechte, vervuilde olie de oorzaak. Dit komt onder andere door een toename van vocht, het veranderen van de viscositeit en het verbranden van olie door hoge temperaturen. In de meeste gevallen kan een spoeling deze problemen verminderen of zelfs verhelpen en word verdere schade door een gebrek aan smering voorkomen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden omtrent automaat spoelen?

Neem contact op
Maak een afspraak

Wil je meer weten over de mogelijkheden omtrent automaat spoelen?

Neem contact op
Maak een afspraak