Rijden op LPG en onderhoud

Rijden op LPG en onderhoud

Rijden op LPG levert een kostenbesparing op ten opzichte van rijden op benzine. De extra kosten aan wegenbelasting verdien je redelijk snel terug door de goedkopere brandstofprijs, zeker bij een auto op grijs kenteken (omdat de extra wegenbelasting te verwaarlozen is). Echter staat hier tegenover dat er ook extra onderhoud noodzakelijk is voor het goed functioneren van de LPG installatie.

Periodiek filters vervangen is hier een belangrijk onderdeel van, de fabrikant van de LPG installatie schrijft hier een kilometerstand voor of een bepaald aantal uren dat de LPG installatie in gebruik is. Wij zien regelmatig, wanneer het onderhoud elders is uitgevoerd, dat vergeten is de onderhoudsinterval te resetten (of de mogelijkheid is er niet door het ontbreken van de juiste apparatuur). Hierdoor zal de auto stilvallen op LPG,  of storingen aan gaan geven.

Ook komt het voor dat de installateur van het LPG systeem de onderhoudsinterval heeft uitgeschakeld, waardoor de bestuurder van de auto geen melding krijgt en er veel te lang wordt doorgereden met de filters. Met als gevolg dat de motor niet meer lekker loopt op LPG, of constant terug schakelt naar benzine en in sommige gevallen extra vervuiling van de injectoren veroorzaakt (waardoor deze defect kunnen gaan). Natuurlijk moet ook de staat van de LPG installatie gecontroleerd worden, denk aan beschadigingen aan de tank  (die vaak open en bloot onder de auto is gemonteerd), leidingen en het elektrische gedeelte.

Wil jij meer weten over rijden op LPG en advies van een expert? Maak een afspraak in onze werkplaats.

Wil je meer weten over rijden op LPG?

Neem contact op
Maak een afspraak